You-tubere

De første 14 you-tubere på denne listen er dem som sprer mat-glede. Til slutt på listen er det 13 you-tubere som fremmer grunner til at folk velger en mer plantebasert livsstil, samt tips og råd for hvordan.

JuicyTube  er den ene av de to norske youtube kanalen på denne siden her,  men lengre ned finner du 3 på svensk.

Fully Raw Kristina er en raw veganer siden 2006. Mange kake- og salat-oppskrifter

Markus Rothkranz  har oppskrifts- videoer av utsøkt raw-vegan gourmet måltider, samt en del tips og kunnskap om livsstil og helse.

Cooking With Plants En australsk dame med mer enn 250 oppskrifts-videoer og over 100 000 abonnenter.

The Buddhist Chef     Sjefs-kokk med erfaring fra de beste resturanter i Quebec. Enkle oppskrifter. Mye forskjellig god mat til både hverdag og fest.  Anbefales særlig for folk i farta.

hot for food  Vegan-par som lager god mat.

The Raw Adavantage  Athlet, ernæringsfysiolog, livsstils coach og raw-foodist siden 2005.

Cheap Lazy Vegan  Over 8 millioner treff. Billige enkle veganske måltider og mange gode lunsj og måltids planleggings tips.

Sarah Lemkus er en ung familie-mor fra New-Zealand med barn og mann. Kan være noe av interesse for dem som er nysgjerrig på hva vegan-unger spiser.

Marys Test Kitchen er full av alle sorter enkle og godt beskrevne oppskrifter. Burgerbrød, sushi,hjemmelagd soyamelk, oster, donuts og mye mer. En del kinesisk inspirert.

The Vegan Corner  har noen titalls tydelige videoer på enkel og god mat. Deriblant 4 inspirerende videoer til sunne og mettende nistemat-pakker.

S’Wonderfully vegan  Mer enn 40 enkle videoer på blant annet banan-pannekaker og tofu-smørbrød.

Nest & Glow Godsaker og annen mat med få ingrediesner. Enkle og korte vidoer.

Vego  svenske Vego magasinet har en liste med oppskriftsvideoer på youtube. Men også andre videoer som intervjuer og lignende. Her er matlagingsvideoene hvertfall:

Therese Lindgren er en svensk youtuber med over 600 000 følgere. Er du av dem som liker litt fart i videone vil du nok like å følge henne gjennom handlinger og utprøving av vegansk matlaging og prøvesmaking med mere.

Rawveganse er for deg som ønsker inspirasjon til det virkelig sunne veganske kjøkken.  Her får du mye kunnskap og innsikt i dette med å lage raw-vegansk mat. OG det er på svensk og ikke engelsk! 🙂

You-tubere som fremmer grunner til at folk velger å leve vegansk: 

Mic. the Vegan er vitenskap, humor og fordeler med et vegansk kosthold i informative og underholdene videoer.

Hench Herbivore Hench Herbivore er personlig trener og vegan-aktivist som deler oppskrifter og tanker om sin livsstil.

James Aspey En svært godt likt foredragsholder og dyrerettsaktivist. Her med en informativ tale uten dystre bilder:

Erin Janus  har noen få informasjons-videoer blant annet en meget informativ video om omega-3.  Merk at videoen om ull og sauehold ikke beskriver norsk produksjon, da kastrering og avskjæring ikke skjer i norsk saueavl.

Patrick Baboumian “Worlds strongest Vegan.” Tysklands sterkeste mann i 2011. Verdensmester i yoke-walk 2015 med 560 kilo på 28.sekunder. Trykk på linken så finner du noen videoer hvor han forteller hva han spiser,og hvorfor prestasjonen hans forbedret seg da han gikk over til et plantebasert kosthold.

Gary Yourofsky  med “The Best Speech You Will Ever Hear”. Foredragene hans er oversatt til 30 språk for over 10 millioner YouTube treff.

 The Vegan Activist  Ung mann med over 73 000 abonnenter på sin YouTube kanal. Her kan du se filmene han lager. Inspirerende og kraftfulle kortfilmer og dokumentarer.

 Animals Florida Her med 101 – Reasons to Go Vegan – Presentation av James Wildman.

 Family Freedom/ Vegan Geezer Aktivist og småbarnsfar. Har blant annet en video der han holder foredrag for 100 tenåringer. Anbefales for dem som selv planlegger foredrag i skolen.

Bite Size Vegan  må oppleves. Nesten 160 000 abonnenter og nærmest uendelig med videoer. Her er en av hennes aller seneste også anbefalt for dem som vil holde foredrag.

Beyond Carnism. Her er 6 videoer av Dr. Melanie Yoy. Forfatteren av boka “Why we love dogs, eat pigs and wear cows”. Hun har også en av TED Talks mest sette foredrag med sitt tema omkring kjøttspisingens psykologi.

PLANT BASED NEWS.  

e-talks – The Secrets of Food Marketing. Bare et lite foredrag om markedskrefter og dyreprodukter, fra Compassion in world farming  (youtube-kanal)

Our Horses Om mennesket og dets forhold til hester og andre husdyr. Og om å utvikle samhørighet og medfølelse i alle forhold til andre.

Vegans on Top: Ori Shavit at TEDx Hiriya.  We can argue wether we humans are omnivores, carnivores,frugivores or we can understand  that, in the 21st century, humans have become “choosivores”/ vi kan diskutere om menneseker er altetere, kjøttetere, fruktetere, eller vi kan forstå at i det 21. århundre har menneskene blitt “valgetere”.

 

NORSK YOUTUBER som snakker på norsk. Videoen er tekstet på engelsk. Her tar han for seg de mange ulike negative konsekvensene dagens unødvendig høge produksjon og konsum av kjøtt har på livet på jorda inklusive oss selv.