Bøker

Norsk vegetarforening  har en titalls bøker. Deriblandt Den norske vegankokebokentemahefter, medlemsbalder og en gratis brosjyre.

Djurens Rätt.se  har næremere 40 ulike bøker innen dyrevern og matlaging.

 Belg selv av Per Viderup. Kokeboken for deg som vil spise mindre kjøtt og mer plantebasert og proteinrik mat.

31 Meals- a month of healthy, simple dinners  Av Dana Shultz. Boken har 51 plantebaserte måltider. For det meste glutenfrie, ukentlige måltidsplaner, handlelister og 5 oppskrifter på desserter. Sjekk også ut nettsiden som er full av oppskrifter her: Minimalistbaker.com

Kosthold for fred av Will Tuttle er nå i salg

 Kinastudien  av T.Colin Campbell.   Ønsker du en betydelig “kortere versjon” av boka kan du lese denne  omtalen.

Raw Family.com Har flere bøker for både voksne og barn. Jeg anbefaler bestselgeren Green For Life En bok for det moderne mennesket. Den er utgitt på 26 språk men ikke norsk desverre.

Markus Rothkranz.com  forfatter av flere tankevekkende bøker om helse og livsstil. Blant annet bestselgeren Heal Yourself 101,  Love on a Plate (se video av den under.) oppskriftsbok på gourmet mat som ikke trenger koking eller steking og Free Food and Medicine den ultimate guiden for spiselige ville vekster.

Carinas sunne kjøkken av Carina Hultin Dahlmann. Norges Juice-dronnings 5. og nyeste bok. 80 oppskrifter på sunn plantebasert mat og hvordan gi ditt kjøkken en enkel “make over” for å få til dette i hverdagen.

Adlibris.com er norges største utvalg av bøker en kan bestille over nett. Et søk på “vegansk” og en finner mange vegan bøker på norsk, dansk eller svensk. Et søk på “vegan” og en finner hundrevis av bøker på engelsk.

Om dyrene kunne snakke av Elisabeth Gard. En bok om produksjonsdyrene i norge.

Vegan Publishers  Her kan du velge bøker mellom kategoriene voksne eller barn. 6 nylig utgitte barnebøker og 14 bøker for voksne.

Den plantebaserede kost.  Dansk bok skrevet av en lege og en ernæringsfysiolog. Anbefalt av HePla – Helsepersonell for plantebasert kosthold

Vegan Education Center på Instagram.com viser til mange bøker innen veganisme som “Are we Smart enough to know How Smart Animals are“, “How not to Die”, “Do Fish Feel Pain” , “Dominion”og mange fler.

Destination Eden av Mango Wodzak. En forlengelse av den veganske filosofien. Omhandler respekten, vennligheten og medfølelsen for alt levende på jorda, og menneskets plass som fruktspisere i alt dette. I hans andre bok The EDEN FRUTARIAN guidebook svarer han i sitt første kapittel på 75 vanlige argumenter brukt mot vegansime. En vakker bok av en vennlig og freds-elskende mann som deler sin drøm, livsstil og erfaring som fruktspiser gjennom mer enn 20 år her.
Destination Eden - Eden Fruitarianism Explained

Eat for the Planet: Saving the World one Bite at a Time av Nil Zacharias. Boka er basert på nyeste forskning og kom ut i mars 2018.  Fåes kjøpt på Amazon både som lydbok, MP3, CD og vanlig bok.

Grønnere! Lag smak og del mat fra hele verden av Mia Frogner som driver matbloggen Green Bonanza. Kommer i salg 15.10 2018

Grønnere!